HorseRelax & PaardenAPK

Mijn naam is Patty van Klingeren en ben via een aantal wegen in de wereld van de massagetherapie en thermografie terecht gekomen.
Ik heb het voorrecht om fulltime met paarden te mogen werken en draag mijn steentje graag bij in de preventieve gezondheid van het paard. Want voorkomen is tenslotte beter dan genezen…
Door mijn eigen uitgebreide ervaring in revalidatie, mijn paard brak haar been en jarenlange revalidatie en problemen hebben mij steeds een beetje wijzer gemaakt, heb ik mezelf steeds meer kennis eigen gemaakt en heb ik vele opleidingen gevolgd gericht op massage, bewegingsleer, trainingsleer, mobiliseren etc.
Ik ben sportmasseur (NGS, NESPG) voor paard en ruiter geef hier ook cursussen en workshops in. Daarnaast begeleid ik paarden tijdens hun revalidatie, door ruiter rijtechnisch op de goede weg te brengen en met mijn handen de spiertechnische conditie van het paard te controleren.
Na het opdoen van deze vaardigheden ontstond mijn bedrijf Horse Relax PvK.
Omdat de mensenhand slechts een temperatuurverschil van 5 graden kan voelen, en kleine warmteverschillen vele extra inzichten kunnen geven ben ik na een aantal jaar tevens gebruik gaan maken van de thermografische camera. Ik ben in het bezit van een zeer gevoelige camera die alle warmteverschillen in het paard kan waarnemen tot op de  0,05 graden nauwkeurig. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd en ook op dit gebied blijf ik me tot op de dag van vandaag ontwikkelen. Door mijn grote anatomische en fysiologische achtergrond heb ik snel een goed beeld waar de problemen zouden kunnen zitten en kan ik u gericht doorverwijzen naar de juiste specialist (dierenarts, hoefsmid,tandarts,zadelmaker etc).  Kortom een algemene check-up ofwel PaardenAPK. PaardenAPK is een onderdeel geworden van Horse Relax PvK en kan u een totaal plaatje naar wens aanbieden.

Komt u er niet uit waar uw probleem zit, wilt u preventief een beeld van de conditie van uw paard? Dat kan! Op deze manier begeleid ik sportpaarden naar hun wedstrijd toe. Ook een uitgebreide analyse van uw zit, de ligging van het zadel en het effect daarvan op de rug behoren tot de mogelijkheden.