Paarden sportmassage

 

Iedereen heeft wel eens een massage ondergaan en daar de voordelen van ondervonden. Eenieder die veel met zijn lichaam bezig is verwacht veel van zijn spieren. Zo vinden wij het heel normaal om naar een masseur te gaan als wij daar, na zware inspanning of juist voor de ontspanning, behoefte aan hebben.
 Dit is voor een paard niet anders. Wij verwachten vaak grote prestaties van onze paarden. Wat resulteert dat de paarden veel vragen van hun spieren en gewrichten. Ieder paard, van sportpaard tot recreatiepaard kan veel baat hebben bij een sportmassage. Daarbij moeten we natuurlijk ook alle andere factoren om een paard gezond te houden niet vergeten... Hierbij denk ik onder andere aan een regelmatig bezoek aan de dierenarts, hoefsmid, tandarts, zadelmaker en dergelijke. Dit alles draagt bij dat het paard in goede staat van gezondheid blijft verkeren. 
Indien een paard een blessure heeft gaat een paard proberen onder deze pijn uit te komen door de pijnlijke plek te ontlasten en dit op een andere manier te compenseren. Hierdoor kan er een overbelasting in deze spieren ontstaan. Dit heeft als gevolg dat er weer een nieuwe blessure kan ontstaan welke misschien wel een heel andere oorzaak heeft.
 Door het hele lichaam van het paard te masseren zullen eerst de overbelastingen worden behandeld. Uiteindelijk zal de oorspronkelijke probleemplek naar boven komen. Deze kan dan weer behandeld worden door de dierenarts of andere specialist.